KiSah lOvEly iNtAn

lovely la sgt ( = _ = ")


Saturday, April 9, 2011

hantu kak limah dan kameranya


assalamualaikum
di malam yang hening, kedengaran kucing sahut menyahut
angin sepoi-sepoi language
ahh, dah apa aku merepek pagi-pagi buta ni??!!

orang kampung sekalian, petang tadi aku tengok hantu kak limah back home
ye, kau tak payah susah susah nak kutuk aku
memang aku baru tengok, tak payah nak hanjing-hanjing aku
handbag boleh, ehh tetiba -__-'

hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni hari ni
( oh sila baca tanpa henti, power tak korang? ^~ )
ok-ok dah cukup la tu
hari ni aku nak cite pasal pompuan, ye pompuan bukan pondan
gadis ke, kawin ke, janda ke, lantak! janji kau pompuan la

hai uolss, nama i markona. i wanita sejati taw -__-'

korang penah dengar tak pasal camwhore camwhore ni? ala yang pompuan sebuk duk menyengih kat depan lappy la, henset la. agaknya kalau tv tu ada kamera pun dia duk tibai sekali. dah la kadang-kadang tu senyum sorang-sorang, gila apa! ish ish, dunia akhir zaman makin ramai gila. eh ke bukan? kalau tak camne tu, cecite cecite. takda la, sesuka hati ayeem ayam ja kau duk fitnah. eh eh, ayeem blogger tu tak suka fitnah, dia suka romen ja! HAHAHA

kadang-kadang aku duk baca-baca blog orang lain terutamanya lelaki la, sebuk duk mengutuk pompuan yang suka bercamwhore ni. aku geli hati juga kadang-kadang tengok orang bercamwhore ni. yela, macam-macam mimik muka ada. ada yang tumbuh tanduk la, jadi halimah jongang la, jadi b*b* la, dasat dasat. tapi yelakan, aku sebagai pembangun wanita sejagat dengan ini merasmikan eh eh bukan, salah majlis ni. ok ok, ehem ehem. aku sebagai wanita sejati mestilah faham kan, pe salahnya pun. takde pun hukum cakap tangkap gambar ni dosa cuma manusia je yg suka buat gambar tu jadi dosa. oh yeah, oh yeah, perli diri sendiri T__T. faham tak faham bahasa sanskirit aku ni, ye aku saja je eja macam tu, jangan nak kata aku kena masuk tadika balik. chill dude, chill chill. -__-'

korang kena faham, pompuan ni suka mengisi waktu lapang. yela, sambil sambil tunggu pakwe ke kawan ke. amek la gambar dulu, boleh buat kenang-kenangan. nanti dah tua boleh cite kat cucu " cu, cetengok gambar nek ni, cantek kan? ni time nenek pergi toilet KLCC, canggih kan? ". haa, tu semua perlu tu. kang time korang dah nyanyuk tua bangka, jalan pun terkedek terkedek, sume benda dah makin canggih manggih. so gambar itulah yang menjadi kenangan, so function tak function camwhore ni? kan ada kelass gitu! pastu kau takde la duk tension menunggu pakwe or kawan kau ni kan, kurang sikit dosa menyumpah tu. boleh perasan cun dulu sebelum jalan-jalan, yeahh aku pompuan faham sangat la.

" cu, ni gambar nenek dekat tandas cinema mid valley. cantek kan muka nenek?
" a'ah nek, cantek toilet ni. eh eh, cantek nenek " T__T


lagi satu kalau kat dalam bilik kuliah, pehh dapat pulekk lecture yang cakap memang serupa macam radio klasik punya. memang kasi lentok la kepala ni minta sorongkan bantal, mata pun dah menari-menari. eh eh, mata menari-nari?? bukan bukan, huruf menari-nari. so nak hilangkan mengantuk, baik duk syiok sendiri tangkap gambar. time ni mula la, mata kau nak tersembul la, bibir kau angelina jolie curi la, hidung kau naik naik la, mata kau terangkat macam ziana zain la. kan ke sihat kegiatan tu, boleh cergas kan anggota muka. pastu nanti agak kawan sebelah join sekali, dah tangkap tengok balik dah mula puji diri sendiri. nak kasi cover sikit, puji kawan dulu, nanti kawan kau puji balik. sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri, ye dok?? HAHAHA! kata pompuan, adatla.........

contoh gambar dalam bilik kuliah, ye aku pun pompuan jugakkk T__T

dah, korang tak payah nak kutuk-kutuk lagi, biar la. seronok apa tengok orang hepi tangkap gambar. kang diorang nak bunuh diri kat KB Mall, korang bising, kata takda iman la, takda otak la, lembu la, kereta waja la. ye, kereta waja pun boleh juga! sebenarnya ni la salah satu cara kita melepaskan stress dan kentut , kau tangkap gambar, puji diri sendiri, perasan sampai senyum nampak gigi, jadi bahagia. kan?

ni muka terlebih bahagia T__T


p/s : motif tajuk dan isi tiada kaitan, ok sudah -___-'

6 comments:

  1. gile sian nenek ehh kak limah ekkk intan soley.

    ReplyDelete
  2. pe kau merepek ni? aku tak faham dohh -__-'

    ReplyDelete
  3. apa motif nama aku kat situ? hahaha

    ReplyDelete
  4. ooo..baru tau ni salah satu cara melepaskan kentut.

    ReplyDelete
  5. melepaskan batuk di tangga pu blh juge.

    ReplyDelete